Samen eten met groenten uit de tuin, de eerste lading pastasaus en bramenjam op de plank, ingemaakt door Patricia.  En dan is het oogsten geblazen natuurlijk! Jammie jammie!Hoogzomer 2023: De courgetteplanten ontploffen bijna, iedereen bakt, braadt, stooft en blancheert met courgettes. Ook de tomaten doen het uitstekend! Juni 2023: Dat was werken geblazen: tjonge jonge wat een droogte. Sproeien sproeien en nog eens sproeien. Het meeste slaat gelukkig goed aan!


Een eerste opzet werd gemaakt, de contouren van de tuin en de boomgaard worden duidelijk. En gelukkig weet André altijd weer een leuke deal te maken: 53 fruitbomen op de kop getikt voor een prikkie! 
Februari 2023: Winterwerkdag: met een flinke club bomen en struiken planten.


Tussen het perceel wat gebruikt gaat worden voor bewoning in de Tiny Houses en het weiland dat zich uitstrekt naar de dijk is een grote moestuin annex boomgaard gepland. Uitgangspunt is dat deze tuin volgens de principes van de Permacultuur zal worden aangelegd en beheerd. Voor nadere informatie hierover, zie: https://nl.wikipedia.org/wik/Permacultuur. Doel van de tuin is enerzijds dat de bewoners van de Tiny Houses zoveel mogelijk gaan voorzien in hun eigen voedselvoorziening. Anderzijds zal de permaculturele aanpak zorgen voor de verbetering van het bodemleven en een natuurlijkere balans tussen flora en fauna. De kenmerkende diversiteit aan begroeiing zorgt tevens voor een verbetering van het insectenleven.