Algemeen

Tiny House Project Klein Dalem

is een initiatief van een kleine groep sociale ondernemers. Het viertal heeft de ambitie om aan de Waaldijk in Dalem een woonproject te realiseren voor in eerste instantie 7 Tiny Houses. In de toekomst (na evaluatie van de eerste 5 jaar) zal het project wellicht kunnen uitgroeien tot 10 Tiny Houses. We streven naar een woonvorm met een duidelijke filosofie: "kleine volwaardige woningen van maximaal 30m2 grondoppervlakte met een zo minimaal mogelijk ecologische voetafdruk".


De initiatiefnemers

Petra Schröder 

Petra heeft na een lange carrière in de horeca in 2013 het bedrijf KoffieK-tje opgericht. Een mobiele koffiekar waarmee zij als barista bezoekers van evenementen en feesten voorziet van een voortreffelijke bak koffie. Nu haar beide dochters (bijna) zelfstandig zijn is zij toe aan een nieuwe stap in haar leven.
"Ik wil af van een hoop ballast in mijn leven en klein wonen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk'.

Jan en Joke van den Bergh

Jan en Joke runnen een garagebedrijf wat grenst aan de Tiny house locatie. Zij zijn de eigenaren van de grond. Na aandringen van Joke om 'iets' met het stuk grond te doen is hun drive voor Tiny Houses ontstaan. "Leven dicht bij de natuur, duurzaam en gebruik maken van de mogelijkheden die de natuur te bieden heeft".
Jan en Joke zijn actief betrokken bij hun 4 kinderen en 6 kleinkinderen en zijn al lange tijd sociaal actief bij diverse projecten.

Hennie Rietveld

Sinds jaar en dag ondernemer. De afgelopen 15 jaar natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam gedraaid. Sinds april de handen vrij voor een nieuw project en voortbouwend op deze ervaring willen zij het Tiny House project realiseren. Het allerliefst wil hij zelf zijn eigen huis bouwen. Motto: 'klein wonen in een natuurlijke omgeving in samenwerking met de medebewoners'.